goran lekovic

RADOVAN LUKA

Aranžman “Radovan luka” traje  minimum šest sati i to   od polazne tačke Splavišta do Radovan luke, u kojem ćete vidjeti neke od predivnih  djelova kanjona Tare. Vidjećete vrelo “Ljutica” – koji je prepoznatljiv kao jedan od  najznačajnijih prirodnih dragulja rijeke Tare  i najsnažniji izvor u Evropi, čuveni most na Đurđevića Tari koji je sa svojih pet lukova i visinom od 150 metara, pravo arhitektonsko remek djelo. Poznato je da je tokom izgradnje ovoga mosta korišćena drvena skela u to vrijeme najveća ikada napravljena u Evropi.

U zavisnosti od želje grupe, u mogućnosti smo obići Manastir Svetog Arhanđela Mihaila, okupati se u hladnim “Zelenim virovima”, posjetiti iskopine iz doba Rimljana… Od  Žugića Luka nastavljamo dalje nizvodno kanjonom naizlazeći na niz značajnih mjesta, kao što su: Bijela vrela, Obodina, Ninkovića luku, kanjon Drage, a završavamo na Radovan luku koja  na kojem se nalazi i takozvano odmaralište koje zauzima jedno od prvih i najznačajnih mjesta za odmor u kanjonu.

Ručak će biti organizovan na usputnim destinacijama  koji je pripremljen od  organske  hrane koja je proizvedena na teritoriji Tare, a sve to uz prelijepi  ambijent.

Nakon toga slijedi organizovan prevoz  gostiju do Žabljaka.

Spremni smo, da za sve goste iz zemlje i svijeta, sve poklonike “avanture koja se ne ponavlja” aranžman izvedemo na tradicionalnom drvenom splavu, što je sigurno najatraktivnije turističko putovanje, koje ne samo Crnoga Gora nego i Evropa može da ponudi.

NAPOMENA: Na vrijeme trajanja raftinga mogu uticati vremenski uslovi, visina vode kao i broj gostiju.