goran lekovic

ŠĆEPAN POLJE

Aražman “Sćepan Polje” traje   dva dana sa obezbijedjenom hranom i noćenjem.

Obilazi se najatraktivniji dio kanjona dužine oko 90 km, od početne tačke splavišta do Šćepan Polja, obiluje brzacima (preko 50), divljim pritokama, pjenušavim vodopadima, bujnim raznovrsnim šumama čije je drveće staro po nekoliko stotina godina para nebo u visini i do 50 m.

Nakon par omanjih bukova nailazimo na selo Tepča. Stari viseći žičani most je zapamćen u svetskoj kinematografiji. Na ovom mjestu dubina kanjona prelazi 1200 m. Priroda nije bila štedljiva, te su ova mesta obrasla bujnim zelenilom, počev od borova pa sve do livada.Vrlo brzo stižemo do Tepačkih bukova koji su izuzetno atratktivni. Bajlovića Sige su nezaboravne i čudesne tvorevine prirode. Stijene su obrasle mahovinom i ukrašene su vodenim trakama, kroz zelenilo voda navire sa svih strana i pada sa nekih 7-8 metara. Na vrhu se nalazi pećina u kojoj je podzemno jezero. Za ovo mjesto valja izdvojiti 2-3 sata minimum. Na ušcu rijeke Sušice su moćni bukovi Gornji i Donji Nozdruć, buk Prodrta usov. Ubrzo dolazimo do slapova Jovičića siga i niz bukove posle dugih 50 km stižemo ukamp Brštanovicu.

Na kraju ture ćemo otići u naš kamp gdje ćemo uživati u   ručku koji je pripremljen od  organske  hrane koja je proizvedena na teritoriji Tare, a sve to uz prelijepi  ambijent.

Nakon završetka aranžmana slijedi organizovan prevoz  gostiju do Žabljaka.

Spremni smo, da za sve goste iz zemlje i svijeta, sve poklonike “avanture koja se ne ponavlja” aranžman izvedemo na tradicionalnom drvenom splavu, što je sigurno najatraktivnije turističko putovanje, koje ne samo Crnoga Gora nego i Evropa može da ponudi.

NAPOMENA: Na vrijeme trajanja raftinga mogu uticati vremenski uslovi, visina vode kao i broj gostiju.