rafting tara

ŽUGIĆA LUKA

Aranžman “Žugica luka” traje  dva i po sata i to od polazne tačke Splavišta do Žugića luke, u kojem ćete vidjeti neke od predivnih  djelova kanjona Tare. Vidjećete vrelo “Ljutica” – koji je prepoznatljiv kao jedan od  najznačajnijih prirodnih dragulja rijeke Tare  i najsnažniji izvor u Evropi, čuveni most na Đurđevića Tari koji je sa svojih pet lukova i visinom od 150 metara, pravo arhitektonsko remek djelo. Poznato je da je tokom izgradnje ovoga mosta korišćena drvena skela u to vrijeme najveća ikada napravljena u Evropi.

U zavisnosti od želje grupe, u mogućnosti smo obići Manastir Svetog Arhanđela Mihaila, okupati se u hladnim “Zelenim virovima”, posjetiti iskopine iz doba Rimljana… Ručak će biti organizovan na usputnim destinacijama  koji je pripremljen od  organske  hrane koja je proizvedena na teritoriji Tare, a sve to uz prelijepi  ambijent.

Nakon toga slijedi organizovan prevoz  gostiju do Žabljaka.

Spremni smo, da za sve goste iz zemlje i svijeta, sve poklonike “avanture koja se ne ponavlja” aranžman izvedemo na tradicionalnom drvenom splavu, što je sigurno najatraktivnije turističko putovanje, koje ne samo Crnoga Gora nego i Evropa može da ponudi.

NAPOMENA: Na vrijeme trajanja raftinga mogu uticati vremenski uslovi, visina vode kao i broj gostiju.